Wegwijzer voor ouders (1 en 2)

 1. Op de website http://www.cygnusgymnasium.nl staat allerlei informatie zoals de actuele Schoolgids, de namenlijst van het team en alle brieven. Op de website staan ook een absentiekaart (zie 4) en verlofformulieren.
  De mailadressen van docenten bestaan uit Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Sommige adressen bevatten helaas twee voorletters, zoals Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 2. Cijfers en absentie staan in Magister (https://zaam.magister.net/). Een handleiding staat op de website. Ouders en leerlingen krijgen eigen codes, toegestuurd door de administratie. In Magister kunnen ouders zelf hun telefoonnummer, mailadres en wachtwoord wijzigen. Ook de 10minutengesprekken worden via Magister aangevraagd en geroosterd.
  De administratie is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  De verzuimcoördinator is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 3. De elektronische leeromgeving heet Moodle (http://moodle.cygy.nl). Leerlingen vinden daar informatie van alle vakken. Bovendien staat er een Toetsoverzicht. Leerlingen hebben een inlogcode.
 4. De absentiekaart kan van tevoren of na afloop van absentie ingeleverd worden bij de conciërge. Als een leerling onvoorzien absent is (bijv. door ziekte) dient u naar school te bellen en de ziekmelding in te spreken. Als een leerling op school ziek wordt, moet hij zich melden bij een afdelingsleider; deze spreekt even met de leerling en neemt contact met thuis op.
 5. Het rooster én actuele roosterwijzigingen staan in Zermelo – via een link op de website komt u op https://scmoost.zportal.nl Leerlingen hebben een inlogcode. Het is aan te bevelen dat leerlingen alvorens naar school te gaan even het actuele rooster bekijken.
 6. Het is verstandig een fiets op school te hebben (ook als leerlingen met het OV komen). In najaar en voorjaar/zomer wordt naar de velden van TABA gefietst. Ook naar musea e.d. wordt gefietst. Het is verstandig voor nood wel een OV-chipkaart mee te hebben. Leerlingen uit leerjaar 1 en 2 stallen hun fiets in het souterrain.
 7. Van de lift kunnen leerlingen alleen gebruik maken als zij van de afdelingsleider een toestemmingsbriefje hebben. Een dergelijk briefje wordt alleen tijdelijk afgegeven als een leerling niet de trap kan nemen.
 8. Op 1-hoog bevinden zich de kamer van de afdelingsleider (103), van de zorg (102), de personeelskamer (100) en de reproruimte (101). De laatste twee zijn niet vrij toegankelijk voor leerlingen. De toiletten op 1-hoog zijn personeelstoiletten.
 9. Kamer 216 (op 2-hoog) is van de systeembeheerder. Vragen over laptop, wifi e.d. kunnen daar gesteld worden.

160908 TP