Wibautstraat 1958Het Cygnus Gymnasium is een school die midden in de samenleving en in de stad staat. Wij willen op onze school mondige wereldburgers opleiden die maatschappelijk actief en betrokken zijn.

Cygnus-leerlingen leren daarom over zichzelf en de wereld om hen heen. Zij verwerven kennis en vaardigheden die hen in staat stelt om deel te nemen aan de maatschappij nu en in de toekomst. Zij krijgen de kans om op verschillende manieren te laten zien wat ze kunnen en om er achter te komen wat ze nou eigenlijk willen.

wetenschap in de school

Het Cygnus Gymnasium maakt ook werk van een wetenschappelijke opleiding. Daarom loopt onderzoekend leren als rode draad door het lesprogramma.

Onderzoek doen kan vaak niet alleen in het klaslokaal; daarom gaan leerlingen geregeld de school uit om informatie te verzamelen of proeven te nemen. Bezoeken aan tentoonstellingen, excursies en gesprekken met universitair onderzoekers staan ook op het programma.

Doordat je al op het Cygnus van nabij kennismaakt met de wetenschap, kun je later tijdens je studie gerichter op je doel af gaan.

foto: de Wibautstraat in 1958