plantenfysiologie lab02 350Het Cygnus Gymnasium is een ambitieuze school. We bieden een gedegen klassieke opleiding op een moderne manier. Ons motto Voor wereldburgers en wetenschappers komt overal in ons onderwijs terug.

op school en daarbuiten

Cygnus-leerlingen verwerven kennis en vaardigheden waar de eenentwintigste eeuw om vraagt. Zij leren over zichzelf en de maatschappij om hen heen. Dat doen ze op school en daarbuiten.

Er is ruime aandacht voor de klassieke wereld en de taal van de Grieken en Romeinen. Maar de wereld is groter dan Europa. Ook andere wereldculturen horen een plaats te hebben in de culturele vorming van de wereldburgers-van-morgen. Dat gebeurt op het Cygnus vanaf het eerste leerjaar.

activiteiten

Het Cygnus Gymnasium neemt deel aan vertaalwedstrijden, schaaktoernooien, taalkunde-wedstrijden, debatwedstrijden en de Wiskunde Kangoeroewedstrijd. Voor de oudere leerlingen is er een uitwisselingsprogramma met buitenlandse gymnasia.

midden in de stad

Het Cygnus Gymnasium staat midden in de samenleving en in de stad: we organiseren bezoeken aan bedrijven, soms in de vorm van een stage. Onze leerlingen bezoeken ook musea, universiteiten en maatschappelijke instellingen.

Zo oriƫnteren leerlingen zich op verschillende beroepen en ontwikkelen ze allerlei vaardigheden.