gri17bOp donderdag 06 april zijn de 5e klassen uitgevlogen: twee groepen naar Rome en omgeving en Pompeii en een groep naar Griekenland. Iedere reis is een achtdaagse onderdompeling in hoogtepunten van de klassieke cultuur, een kennismaking met het mediterrane leven en natuurlijk een echo van de traditionele Grand Tour. Op school is een serie voorbereidende lezingen gehouden die is afgesloten met een overhoring. Ter plekke worden, naast natuurlijk veel wandelingen en rondleidingen door de meereizende docenten, door de leerlingen opdrachten gedaan die resulteren in een cijfer voor het schoolexamen Latijn en/of Grieks. Maar zon en fun zijn ook onvermijdelijk in Italiƫ en Griekenland. Hieronder de eerste foto's.

De Griekenlandreizigers hebben met hun inzamelingsactie voor vluchtelingen in een opvangkamp nabij Thermopylae het Parool gehaald. Klik hier voor het Parool-artikel.

rom17g
13 april 2017 - Op de vlucht van Napels naar Amsterdam

engcas
Caserta - Engelse tuin