Om negen uur vertrekken vanaf school, maar er zijn geen bussen!? Als de bussen er eenmaal zijn, gaat het snel: iedereen is er, de hutkoffers zijn zo ingeladen en zwaaien duurt kort. Op pad! De chauffeurs kennen de route en er is geen oponthoud. We zijn op tijd in Heino, de huisjes staan klaar en er is meteen lunch. Ruim tweehonderd Cygnianen gaan moeiteloos in het restaurant. Het is een buffet dus voor ieder keus (inclusief fruit).

's Middags meerdere parallelle activiteiten waarop de leerlingenhebben ingeschreven (tenminste verreweg de meeste). De sporthal is vertrouwd terrein voor gymdocent Koen en LO-stagiair Raymond. Het zwembad is rechttoe rechtaan, maar we hebben allerlei balletjes en opblaaszaken mee - Pieter-Louis en Thomas leven zich heerlijk uit. En niet te vergeten de leerlingmentoren. En natuurlijk de eersteklassers. Een aantal heeft gekozen voor een bezoek aan een biologische boerderij - we zijn er te kort (eigen schuld) maar het zijn allerliefste biggetjes. En last but not least gaat een groep wandelen onder leiding van de 'neven' (of gebroeders of is het helemaal geen familie?) Bos; een heerlijk uurtje langs kasteel Neijenhuis.

IMG 20161004 WA0004

Het avondeten is weer een prima buffet. Eh, niet iedereen ruimt zijn spullen op...

Eerst allerlei activiteiten en straks een avondspel dat de leerlingmentoren verzonnen en voorbereid hebben.

IMG 20161004 WA0026

Zzzxxx

De nacht was prima; ik denk dat de leerlingen moe waren. Het avondspel was op en top een avondspel. Eerst door het donker lopen naar een onbekend terrein, door een poort en dan... een halfverlicht strand met opperzombie Daan. Allemaal één plastic bekertje vullen met (vies) water en dan door het donkere bos naar het eind van het parcours, waar je je bekertje in de emmer van je klas moet legen. Onderweg mogen geesten en spoken je aftikken en je opdragen je bekertje leeg te gooien. Spannend!

De dinsdag is zonnig gestart. Ontbijt en meteen lunchpakket maken. Iedereen oogt gelukkig (en beetje moe). Met z'n allen naar het Jacobsgat voor allerlei activiteiten; kanoën, steppen, klimmen, iets-met-een-bungee enzovoort. Voor ieder wat wils. Om half een lunch - oef, het betrekt enigszins. 

IMG 20161004 WA0018

Snelle wissel naar weer andere activiteiten. Zo snel dat de prijsuitreiking straks nog moet. Aquarel is op pad (ze willen naar het kasteel,  maar dat is toch te ver!?). Leerlingmentoren doen sport&spel. Film mag ook. Heel leuk is het ponyrijden - we hebben geoefenden en beginners. 

IMG 20161004 WA005

Het avondeten is weer hartstikke goed. Daarna gaat de eerste groep dieren voeren; een lange lijst van dieren, van gewoon boerderij tot emoes aantoe. De eigenaar vertelt vol enthousiasme en voor veel Amsterdammertjes is het een openbaring. De tweede groep gaat midgetgolfen maar het blacklighteffect komt niet echt uit de verf en veel leerlingen houden het (te) snel voor gezien. Van het kampvuur heb ik nog niets gehoord, de disco is leuk.

IMG 20161004 WA0076

De disco was niet leuk maar geweldig leuk! De laatste dansers om half twaalf van de dansvloer geplukt.

Zzzz ...huh!? Om 04.05 uur kwamen de leerlingmentoren thuis. Ach, er was er een buitengesloten - gelukkig hadden we nog een bedje voor haar. Helaas werden (daardoor?) wel twee jongenskamers wakker. Maar de leerlingmentoren nemen hun voorbeeldrol fantastisch op zich. Begeleiden, gezellig kletsen - superkids!

Het opruimen duurde echt langer dan gepland. Overigens complimenten voor Geertje en haar klas: spic en span!

Dierenpark Amersfoort is eigenlijk te mooi voor de korte tijd dat we er nu waren. Volgende keer rekenen we er langer voor. Je kunt een flink aantal dieren van heel dichtbij zien.

20161005 125335

Een halfuur te laat vertrokken uit Dierenpark Amersfoort. Verwachte aankomsttijd dus 15.00 uur!