mu1Woensdag 27 januari 2016 was het zover: μuscience (ja, met de Griekse letter μ dus!) vond plaats in het auditorium op de 4e verdieping van het Cygnus. Dit jaar was het echter nóg spannender dan voorgaande jaren! Deze avond vond namelijk een bijzondere samenwerking plaats tussen twee vaksecties die men niet vaak samen ziet: muziek en natuurkunde.

De avond begon met een college over het fenomeen geluid: hoe komt geluid tot stand en hoe uit dit zich vervolgens in muziek? De reactie van het publiek was duidelijk: met een spetterend applaus werd de presentatie van Sophie Post (6A), Jaimie Rutgers (6D) en Joris van der Hijden (6B) afgesloten.

mu4Na deze natuurkundige presentatie werd er een volledig zelfgemaakte film genaamd “Het virus” getoond. Vervolgens overdonderde een aantal muzikale acts de zaal. De samenstelling van wisselende muziekgenres en de hoge kwaliteit van de acts maakten het tot een onvergetelijke avond.

De avond zelf was volledig georganiseerd door zesdeklassers, te weten: Selinde Posthuma, Caitlin Woltman, Marieke Lindhout, Quinty van Dijk, Jaimie Rutgers, Sophie Post en Joris van der Hijden. De ondersteunende docenten van dit evenement waren José Caballero en Guy Vossen.

mu2   mu7

mu3

mu6

mu5