estherdominicusVrijdagavond 20 november 2015. In de sfeervolle Dominicuskerk aan het begin van de Spuistraat heeft Esther van Steenis (6B) haar eenakter opgevoerd. Een magistrale monoloog over verlies, geloof, liefde, kennis, hoop en berusting. Eigenlijk over alles wat in een mensenleven van belang en geen behang is. Vanaf hoge toppen de diepe dalen in en daarna weer stroomafwaarts overvloeiend in een kabbelend beekje.

In een goed gevulde zaal predikte Esther van de kansel niet alleen voor eigen parochie. Haar van de eerste tot de laatste minuut boeiende uiting van vitaliteit was zelf bedacht, zelf geschreven, zelf geproduceerd en zelf ge├źnsceneerd! De begeleiding van dit unieke Profielwerkstuk was in de kundige handen van Chiara Thissen. Na afloop werd bij een sapje en een hapje nog enthousiast nagepraat over deze memorabele voorstelling.

Met deze eerste meesterproef is het profielwerkstukseizoen van het Cygnus wederom geopend! Precies op tijd en volgens planning is dit werkstuk afgerond. In de komende twee weken zullen nog vele presentaties over een scala van onderwerpen volgen. De toon (en een ijkpunt voor de kwaliteit) is in ieder geval gezet!