foto8Van 28 september tot en met 1 oktober vond het zogeheten schoolkamp van de 6 eerste klassen van het Cygnus plaats. Naast mentoren en andere begeleidende collega's waren ook per klas de drie leerlingmentoren mee naar Limburg. Hieronder enkele impressies. Helemaal onderaan nog veel meer foto's.

Thomas Peters schreef op maandag 28 september:
foto6"Na een korte stop in Nederweert ging de reis door naar Valkenburg. We verdwenen een ruim uur onder de grond (drie klassen de Steenkoolmijn in, drie klassen de Fluweelengrot in), best fris op deze mooie dag.

Bij aankomst bleken er zeven matrassen te weinig te zijn, maar we zijn hoopvol dat het goed komt.

De leerlingmentoren toverden meteen sport & spel te voorschijn. Iedereen is nu op het veld.

Keukenprinses Nicole en -prins Rob laten de locatie al heerlijk geuren.

In het zwembad 's avonds vond ieder zijn 'ding': roetsjbaan,  pierebadje, 25 meter en wildwaterbaan.

In de bus terug werd er HEEL hard gezongen en was het heel gezellig (verbazingwekkend hoeveel leerlingen er samen op een bankje passen). Daarna een verlaat toetje en lekker naar bed. Ergens (niet eens zo laat) na middernacht was het stil."

En over dinsdag 29 september:

"Vanmorgen veel verhalen  ("Thuis ben ik altijd om half zes wakker", zegt de jongen die ik om half acht moet wakker maken). Straks ontbijt en dan sporten!foto9

Het weer is stralend! Alle leerlingen zijn actief op het veld. Piramides bouwen, boogschieten, blindemannetje, katapult bouwen en schieten enz.

Alle klassen zijn in tweeën gesplitst, dus strijden 12 teams tegen elkaar. Vol overgave wordt gebouwd, gerend, gekropen, gecommandeerd en gedelibereerd. Het is een lust voor het oog! Slechts enkele wolkjes aan een blauwe hemel werpen een schaduw, maar dat mag de pret absoluut niet drukken.

Tweehonderd man heeft zojuist geluncht - lekker buiten, broodje smeren aan tafels en staand of zittend op de grond eten & drinken.

foto10

Vooruit nog eentje dan: niet elke eersteklasser is een mannetjesputter, maar daarnet schoot er wel een alle drie de pijlen in de roos!

Na Go Active eerst even per klas bijeen om vooruit te blikken naar Bonte Avond en Lustrum. Daarna keuze uit activiteiten als aquarelleren, voetballen en wandelen naar België. Het aquarelleren werd door veel mensen gekozen en de kwaliteit van de aquarellen was hoog; de omstandigheden waren dan ook "idyllisch".

Gevoetbald werd er door een kleine groep maar fanatiek. Een heel grote groep wandelde naar België. foto11De route is elk jaar avontuurlijk, maar dit jaar bleken enkele paadjes overwoekerd en moesten we enkele malen zoeken en uiteindelijk zelfs deels op onze schreden terugkeren. Drie kwartier te laat voor het avondeten... ondanks het kordate optreden van de naamgenoot van de bekende schoolatlas.

Gelukkig wel heel lekker (en pittig) gegeten: nasi of bami. Heerlijk. Nu een uurtje vrij, dan kampvuur en... avondspel!"

Over woensdag 30 september:
"In Valkenburg bleek het Limburgs dialect niet voor iedereen goed verstaanbaar. Maar het enthousiasme en trots van de gidsen (in de mijn oud-kompels) overtuigde wel.

Daarna in snelle vaart naar Maastricht, waar iedereen in groepjes door de stad liep. Natuurlijk om een souvenirtje of snoep te kopen, de feestwinkel of McDonald's te bezoeken en vooral die stralende stad aan de Maas te beleven. Iedereen was - overigens telkens - op tijd voor vertrek terug naar het Zinkviooltje.

De Bonte Avond was erg leuk, moeilijk om honderdtachtig enthousiaste toeschouwers rustig te houden. Acts van hoog niveau: gitaarspel, jongleeract, dans en zang. En natuurlijk het lied van de leerlingmentoren en... een duet van kapitein Vredevoort en Seeräuber-Tissen.

Het thema van de disco was Piraat en Zeemeermin. Heel veel woeste mannen en vrouwen (in uiterlijk, bedoel ik) en een enkele min die de mannen het hoofd op hol bracht. Er werd geweldig goed gedanst, er was geen enkel dipje in de avond. Een laatste nummer, een allerlaatste nummer en tenslotte een uitloopnummer.

En dan is het ook wel heel lekker om naar bed te gaan. Wel naar je eigen bed natuurlijk. Eindelijk werd een poging gedaan om over te lopen - dat is ook voor de begeleiding genieten!"

En over de dag van vertrek donderdag 1 oktober:

"Zo meteen nog ontbijten en dan schoonmaken. De kinderen zijn moe maar wel heel tevreden, is mijn indruk. Veel leuke spontane reacties! Enfin, u krijgt het nog te horen."

foto12

foto13

foto3

foto4

[ foto's door Thomas Peters ]