ad astra foto 2 apDinsdag 31 mei vond de presentatieavond van het verrijkingsproject Ad Astra plaats. Bijna vijftig leerlingen hebben vanaf januari aan een eigen project gewerkt en tijdens deze feestelijke avond hebben zij hun project met trots aan ouders, grootouders, klasgenoten en docenten laten zien. Paul van Ravels verwelkomde het publiek met muzikale verrijking en Renée Kloos opende de avond. Zes projecten werden hierna door leerlingen op het podium gepresenteerd. Zo liet Job Otten een trailer zien van zijn zeer professionele korte film 'Anna', presenteerde Ytse Roorda zijn eigen bedrijf aan ons als een echte verkoper en vertelde Tijn Coolegem het publiek iets over de inzichten die hij heeft opgedaan over zijn eigen ontwikkelingsproces tijdens het werken aan zijn project. Na het plenaire gedeelte presenteerden alle leerlingen hun project aan een tafel. Het publiek liep langs de tafeltjes, liet zich verrassen en stelde vragen. Mirre Overtoom en Mare de Vries toonden ons een indrukwekkend project menTAAL over geestesziekten waarin kunst en wetenschap werden gecombineerd; Stella Peeraer en Moria Tesfahuney toonden ons het zonnestel op schaal nagebouwd; Koen Zuidland stond te stralen in zijn zelfontworpen kostuum en Lucas van der Wurff en Sebas Min toonden in een lokaal hun korte film 'Your biggest enemy'. Dit is slechts een greep uit alle projecten die deze avond gepresenteerd werden. Het was een succesvolle afsluiting van Ad Astra. De leerlingen hebben laten zien dat zij het motto, per aspera ad astra, waard zijn en door de diepte de sterren hebben bereikt. De leerlingen hadden dit echter niet gekund zonder hun begeleiders: bedankt Thomas, Ruth, Annemieke, Sigzaima, Wim, Amedeo, Daniëlle, Martijn en Paul. Ook Karin heeft zich dit jaar weer voor het project ingezet: dank!
Volgend jaar zal het verrijkingsproject voor leerjaar 2 en 3 weer plaatsvinden. Het zal eerder in het jaar starten, zodat de leerlingen nog langer aan hun project kunnen werken. Daarnaast zal Ad Astra de komende jaren uitgebreid worden naar leerjaar 1 en de bovenbouw. Hopelijk is Ad Astra over een aantal jaar in elk leerjaar op een andere manier terug te vinden!

ad astra foto 1

ad astra foto 3