muziek reis foto 7Afgelopen week was een mooie week voor de sectie muziek. Voor het eerst heeft de sectie een reis mogen organiseren met Londen als bestemming. Onder begeleiding van Guy en Gijs vertrokken 23 van de 26 leerlingen van klas vier en vijf op woensdag 8 mei in de vroege uurtjes per bus vanaf school. In diezelfde bus zat ook de groep leerlingen Fast Lane die ook richting London reisden. Ik bemerkte de eerste avond een zekere spanning in de groep. Het bleek dat Ajax een belangrijke wedstrijd moest spelen tegen Tottenham en een deel van de leerlingen was er zeer op gebrand om te gaan kijken, met sippe snuitjes tot gevolg. Desalniettemin begonnen wij de volgende dag met goede moed aan ons programma met een Harry Potter walk door de stad. Voor de leerlingen was er daarna vrije tijd. ‘Unfortunately, though, it was raining cats and dogs.’ Gelukkig waren we vlakbij de Borough Market, een grote overdekte markt waar allerlei soorten voedsel te vinden is.

Aan het eind van de dag ging de groep via Covent Garden naar het theater voor de musical ‘School of Rock’. Voor veel leerlingen was dat het hoogtepunt van de reis en terecht, want het was een geweldige show!

Vrijdag begon met een bezoek aan het Händel/Hendrix museum, waar de leerlingen aan twee verschillende workshops deelnamen over het leven van Georg Friedrich Händel (1685 - 1759) en gitaaricoon Jimi Hendrix (1942-1970). Heel bijzonder is het om te zien hoe deze musici leefden en werkten. Van daaruit ging de reis verder naar Abbey Road en het welbekende zebrapad. Natuurlijk moesten daar wat fotootjes gemaakt worden. Ondertussen keek ik zo verontschuldigend mogelijk naar alle automobilisten die voor het zebrapad stonden te wachten. ’s Avonds was er nog ruimte voor één laatste activiteit: een ‘Jack the Ripper tour’. De leerlingen waren allemaal wat moe, maar de gids wist iedereen met zijn bevlogen manier van vertellen nog een mooie avond te bezorgen. Vervolgens ging de hele horde weer de bus in voor de reis naar huis. Al knikkebollend zag de groep Londen aan de horizon verdwijnen en na de overtocht naar Frankrijk was nagenoeg iedereen in slaap. Ook Guy en Gijs waren ‘completely knackered’, maar bovenal heel voldaan.

Guy en Gijs

muziek reis foto 1