foto taaldorp

Op maandag 14 januari vond het uitgestelde Taaldorp Duits plaats. Derdeklassers hadden zich met allerlei Redemittel voorbereid op alledaagse situaties in Duitsland. In het Taaldorp, in lokaal 107/109 waren vijf ‘stations’ ingericht en bemand door geboren Duitstaligen (o.a. uit Zwitserland). De leerlingen moesten een aantal standaardopdrachten uitvoeren (kaartje bestellen, informatie vragen en aangifte doen), maar ook flexibel kunnen inspelen op minder gestructureerde situaties (in de disco én ‘fouten’ van de gesprekspartner pareren).

De medewerkers van het Taaldorp waren zeer tevreden over het niveau van de leerlingen. Een paar van hen had ook vorig jaar meegewerkt en meldde dat de leerlingen “beter dan vorig jaar” waren – altijd leuk om te horen. Met de Duitstaligen is het ook leuk om zo’n dag te doen, bijvoorbeeld als een leerling volhoudt dat hij “am fünfzigsten Februar” geboren is. Complimenten waren er ook voor de beleefdheid van de leerlingen en de organisatie door de school. Het is ook elk jaar weer goed om de school een dagje internationaler te laten zijn!

Medewerkers bedankt, leerlingen gefeliciteerd met de mooie resultaten! We hebben van een aantal leerlingen teruggekregen dat ze het ook fijn vinden om bevestigd te krijgen dat hun Duits goed is én dat het ook helemaal niet zo moeilijk is.