filosOp 30 maart waren Jules Déclerieux, Marijn Sterre Huijers, Daniël Hofkes en Floor Eijkelboom uit de zesde klas vrijwilligers bij de vijftigste Amsterdamse Nacht van de Filosofie. De avond werd geopend door Ger Groot die vertelde over de protesten van 1968, waarna Femke Halsema (oud-fractievoorzitter van GroenLinks) een essay voordroeg over het thema van de avond: Is de verbeelding nu eindelijk eens aan de macht?

Ook Denker des Vaderlands professor René ten Bos was aanwezig en vertelde ons wat wij ons allemaal wel niet verbeelden. Ook werd er vooruit geblikt door historicus  Rutger Bregman en schrijver Bas Heijne, en vertelde professor Frank Ankersmit dat de aankomende 'nieuwe middeleeuwen’ onvermijdelijk waren.

Maar ook hele andere takken van de filosofie kwamen aan bod, zoals de ethiek en wetenschapsfilosofie. Hoogtepunten van de avonden waren het blaasorkest onder leiding van componist Jan Bosveld, dat een gedachte-experiment van nachtvandeFriedrich Nietzsche speelde en het afsluitende optreden van DJ Socrates. Kortom, het was een leerzame en tevens leuke avond.
[ Floor Eijkelboom ]