DSC01387Het Cygnus Gymnasium wordt steeds groener. Om de lente te verwelkomen hebben Abdel Bouaid (vader van Mouaad uit klas 3D) en ondergetekende op zaterdag 31 maart acht boomspiegels aangelegd bij de bomen aan de Wibautstraat. Door bij bomen kleine perkjes met bloemrijke planten aan te leggen hebben bijen en insecten meer mogelijkheden om te boomhoppen en wordt de biodiversiteit vergroot. Straks bloeien o.a. Brunnera Macrophylla, Alchemilla Mollis en Nepeta Faassenii tussen de fietstenstallingen langs de straatkant.

Het plan ontstond vorig jaar zomer toen de buren van het Cygnus, The Student Hotel, negen boomspiegels aan hadden laten leggen. Paul Bos (docent aardrijkskunde) was zeer betrokken bij ons plan. Het project van de boomspiegels langs de hele Wibautstraat wordt gestimuleerd door de organisatie De Gezonde Stad.

DSC01396

Meneer Bouaid leerde ik bij een tienminutengesprek kennen. Hij is groenspecialist als beroep. Hij is simpelweg geweldig. Hij maakte voor vier bomen houten hekjes en wist precies welke planten we moesten hebben. 'Met één hand kun je niet klappen' leerde ik van hem. Toch zijn het eigenlijk zijn boomspiegels.

De planten zijn nu nog klein, maar worden tot je knie zo hoog. Spannend zal zijn of ze het houden tussen de fietsers en al de troep die daar wordt weggegooid. Ik hoop dat wanneer we op een excursie-bus staan te wachten of de weg oversteken naar de Albert Heijn, we af en toe ons zelf bekijken in zo'n boomspiegel. Want is het Cygnus niet de school voor die kleine bloeiende bloemen in dat steeds maar drukkere verkeer?
[ Gert Bos ]

DSC01390

DSC01394

DSC01397

DSC01403

DSC01407

DSC01405

DSC01404