volledozenSamen hebben wij een geweldig goede actie gevoerd voor de Voedselbank Amsterdam!

Woensdag 20 december zijn alle gevulde dozen opgehaald en met hulp van veel leerlingen in een vrachtwagen gezet! Het eindresultaat is fantastisch: we schatten dat we ongeveer net zoveel als vorig jaar hebben verzameld. Dat betekent meer dan een ton aan hoognodige houdbare producten!

Om er een voorstelling van te kunnen maken: je kunt zeggen dat daarmee een gezin met twee kinderen in totaal vijf jaar lang wekelijks een voedselpakket kan ontvangen!

Een ander voorbeeld: met de ingezamelde hoeveelheid kunnen ongeveer 270 gezinnen van een volledig voedselpakket voorzien worden.

Grote dank aan iedereen die zich heeft ingezet. Ik ben trots op het gezamenlijke resultaat en heb veel plezier beleefd aan de goede samenwerking met zovelen: leerlingen en collega's!

Daphne van Velsen

alleamspngKunstdocent Daphne van Velsen heeft vorig jaar op onze school met veel energie een inzamelingsactie op poten gezet voor de Voedselbank. Dat werd een groot succes. Dit jaar loopt de actie op het Cygnus tot 20 december. Op die dag zullen de verzamelde (en gevulde!) dozen worden opgehaald door medewerkers van de Voedselbank. Ook bijdragen? Check de belangrijkste info in de brief die alle Cygnianen begin december hebben ontvangen.

Meer weten over de Voedselbank of hoe je iets kunt doneren? Zie amsterdam.voedselbank.org

voeds1pngjpgDe eerste dozen staan al gevuld en wel in de hal van de school. Maar wees gerust: er zijn ook nog genoeg lege om te vullen.